Wróć do: Produkty dla dzieci i niemowląt

Kaszka kukurydziana z tapioką BIO

PDFDrukujE-mail
7640161872400
Cena sprzedaży 12,85 zł
Opis

Masa netto: 250 g

 

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna 1624 kJ/384 kcal

-tłuszcz 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g

-węglowodany 80,0 g, w tym cukier 0,9 g

-białko 8,4 g- sól 0,019 g-tiamina 1,233 mg

 

Wartość odżywcza w porcji kaszki z dodatkiem mleka**:

wartość energetyczna 685 kJ/163 kcal

-tłuszcz 4,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g-

-węglowodany 24,7 g, w tym cukier* 4,9 g

-białko 5,3 g

- sól 0,125 g

-tiamina 0,345 mg.

* naturalny cukier w składzie

** jedna paczka kaszki wystarcza na 10 porcji lekkostrawnego posiłku

 

Składniki: mąka kukurydziana* 74%, mąka ryżowa pełnoziarnista* 17%,

tapioka* 9%, tiamina (zgodnie z przepisami prawa).

*produkt rolnictwa ekologicznego


Nie zawiera glutenu.

Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry).

Produkt z pełnego przemiału. Dla niemowląt powyżej 4 m-ca życia.

 

MOŻLIWE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA POSIŁKU PO 4 MIESIĄCU ŻYCIA.

 

POSIŁEK Z MLEKIEM MODYFIKOWANYM:

Przygotuj 170 ml mleka (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), wsyp 18 g kaszki (ok. 3-4 łyżek).

Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.

KASZKA Z MLEKIEM:

100 ml wody i 100 ml mleka zagotować i ostudzić do temp ok. 50° C.

Płyn przelać na talerz i rozmieszać z 25 g kaszki (ok. 5 łyżek).

Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.

POSIŁEK Z MLEKIEM MATKI:

Rozmieszać 25 g kaszki (ok. 5 łyżek) ze 130 ml gorącego mleka matki – gotowe.

Uwaga: aby zachować cenne substancje odżywcze należy podgrzać mleko matki do temp. nie wyższej niż 40°C.

KASZKA BEZMLECZNA:

200 ml wody zagotować i ostudzić do temp ok. 50°C .

Dodać 25 g kaszki (ok. 5 łyżek) i 1 łyżeczkę BIO oleju dla dzieci, wymieszać do uzyskania wymaganej konsystencji – gotowe.

BEZMLECZNA KASZKA ZBOŻOWA Z OWOCAMI LUB WARZYWAMI:

Zmieszaj 20 g kaszki (ok. 4 łyżki) ze 100 g świeżych owoców lub 100 g owoców zblendowanych i 1 łyżeczką BIO oleju dla dzieci.

W razie potrzeby należy dodać wodę (przegotowaną, temp. 50°C).

Opcjonalnie można dodać 160 g ciepłych zblendowanych warzyw.

Do tego dodać 2 łyżeczki BIO oleju dla dzieci.

 

MOŻLIWY SPOSÓB PRZYGOTOWANIA POSIŁKU PO 6 MIESIĄCU ŻYCIA.

 

150 ml wody zagotować i ostudzić do temp ok. 50°C.

Najpierw dodać 5 miarek mleka Holle 2 a następnie 18 g kaszki ( 3-4 łyżki stołowe) wymieszać – gotowe.

 

Od 10 miesiąca życia można przygotowywać posiłki z mlekiem Holle 3.

 

1 łyżka kaszki =5g

1 łyżeczka BIO oleju dla dzieci Holle = 4g