Wróć do: Czekolady, kakao i inne słodycze

Kakao instant BIO

PDFDrukujE-mail
4024297468417
Cena sprzedaży z rabatem
Cena sprzedaży 23,94 zł
Opis

Masa netto: 350 g

 

Wartość odżywcza w 100 g:

-wartość energetyczna 1577kJ/373 kcal

-tłuszcz 3,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g

-węglowodany 71,9 g, w tym cukier 71,2 g

-białko 8,8 g

-sól 0,3 g

 

Składniki: surowy cukier trzcinowy* (65%), kakao mocno

odtłuszczone* (35%), regulator kwasowości: węglan potasu.

*produkt rolnictwa ekologicznego

 

NIE ZAWIERA LECYTYNY SOJOWEJ.

Kakao, cukier: zgodne ze standardami Fairtrade.


Sposób przygotowania: 1-2 łyżeczki (ok. 8g) kakao zalać 200 ml ciepłego lub zimnego mleka.

Zamieszać i gotowe.

Ponieważ proszek nie zawiera emulgatorów lepiej rozpuszcza się w ciepłym mleku.